U-lagskollen
2017-09-18

Hur har det gått för våra ungdomslag under veckan? Här följer en sammanfattning om hur det har gått.

U21
Det var inte bara herrlaget som spelade mot Dalkurd denna vecka utan även U21 matchade mot Dalkurd hemma på Gavlevallen. Hemmalaget var också rejält förstärkt av flertalet herrlagsspelare. Rene Makondele inledde målskyttet för GIF innan Malkolm Moenza skulle kvittera i andra halvlek. Det var dock GIF som skulle få sista ordet när Jacob Hjelte kunde avgöra i 87:e minuten.  Dalkurd kommer också stå för motståndet under nästa match som spelas den 25:e september på Domnarsvallen.

Utvecklingslaget
Damernas utvecklingslag spelade under söndagen sin sista match för säsongen. För motståndet stod Sandviken och det började bra för GIF som gjorde 0-1 genom Tilde Ivarsson efter fem minuter. Dessvärre blev målvakten Jennifer Wiker utvisad i 22:a minuten efter att fått bollen på armen utanför straffområdet. Mittbacken Helin Ünal fick därmed ställa sig i mål och GIF fick kriga vidare reducerade till tio spelare. Fanny Axlund utökade GIF lednng till 0-2 innan halvtid. Sandviken satte dock ny fart efter halvtidsvilan och lyckades vända till 3-2 efter bara tio minuter spelade av den andra halvleken. Julia Planeskog kvitterade dock för GIF men det skulle visa sig för svårt att hålla jämna steg då Sandviken tog över matchen och vann till slut med 6-3

U19
U19-laget spelade en viktig match mot GIF Sundsvall under lördagen.  Det började illa för Gefle som gick till halvtidsvila med ett 0-2 underläge. Gefle skulle dock reducera efter 62 minuter då Anthony Valdes Osorio kunde sätta 1-2 på straff. Men närmare än så kom inte Gefle då Sundsvall kunde både göra 1-3 och 1-4 innan matchen var slut. Härnäst väntar match mot Sollentuna under söndagen. Den matchen börjar klockan 14 på Sollentunavallen.

U17
U17-laget tog under söndagen en 6-3 seger mot Älvsjö AIK. Därmed har U17-laget fem poäng upp till just Älvsjö med fyra matcher kvar av säsongen. Härnäst väntar en hemmamatch mot Assyriska som spelas på Gavlevallen under söndagen. Men innan dess kommer U17 laget även spela DM-final mot Sandvikens IF. Finalen spelas under onsdagskvällen på Gavlevallen och börjar klockan 20.

U16
U16-laget har nu inlett sin fortsättningsserie och började på bästa sätt genom att slå BKV Norrtälje med 2-0 under söndagen. Ronaldo Emmanuel noterades för två mål under andra halvlek. Nästa uppgift för U16-laget är Dalkurd och spelas på Domnarvsvallen under lördagen med start klockan 18.