Tung uddamålsförlust mot serieledarna
170518 Gefles Christian Ljungberg deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Gefle och …ster den 18 maj 2017 i GŠvle. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135827

I en låst match med få chanser föll idag Gefle med 0-1 mot Dalkurd. Precis som förra veckan kom avgörandet i matchens sista minut men idag var det alltså åt fel håll för Gefles del.

Två lag med mycket att spela för möttes idag på Gavlevallen vilket också märktes på den intensiva matchbilden, tempot var stundvis högt och duellerna hårda. Kommandot över spelet pendlade mellan lagen under hela halvleken och man hade svårt att ta sig igenom varandras försvar.  De få chanser som skapades var jämnt fördelade mellan lagen, det var helt enkelt ett ställningskrig under de första 45 minuterna. Att matchen var mållös i paus var alltså helt i samklang med hur matchen såg ut.

Efter pausen fortsatte ställningskiget men efterhand öppnade de båda försvaren upp sig något. Gefle bjöds på större ytor i sina omställningar och Dalkurd tog sig lite lättare fram med sitt passningsspel. Båda lagen hade ändå förtvivlat svårt att hitta fram till klara målchanser och matchbilden fortsatte vara tillknäppt.

Gefle kom mycket nära ett ledningsmål med knappt tio minuter kvar när Bergmark Wiberg snodde ut sig bollen och spelade Hümmet som fick ett mycket bra skottläge i straffområdet. Dalkurds målvakt Frank Pettersson gjorde vad han skulle och parerade avslutet med en benparad.

Känslan var att Gefle var närmast ett segermål i slutet men som en rejäl kalldusch kom istället 0-1 till gästerna i matchens sista minut. Inhopparen Andrew Stadler kom först på ett inlägg och säkrade tre poäng till gästerna. Poya var ändå nöjd med att Gefle spelade jämnt med serieledarna,

Sett till hela matchen så gör vi en fantastisk match. Så det känns surt att vi inte får med oss en poäng. Känslan var att vi skulle kunna avgjort det här. Att möta ett av Sveriges bästa konstgräslag och ha så här mycket boll och stundtals rulla ut dom är jag väldigt nöjd med. 'Vi gör en grym grym match.

Gefle IF – Dalkurd FF 0-1 (0-0)

0-1 93´ Stadler