Tre poäng och fortsatt serieledning
2017-06-18

Gefledamerna spelade under lördagen sin sista hemmamatch innan sommaruppehållet och vann den med 3–0 mot gästande Selånger FK 2.

Serieledande Gefle var på förhand favoriter i matchen mot Selånger som ligger på den undre delen av tabellen. Favoritskapet förädlade Gefle bra då laget tog ledningen i matchen redan efter tre minuter spelade. Det var Clara Engstrand som satte Gefles första mål för dagen då hon säkert placerade in bollen bakom Selångers målvakt.

Efter denna kanonstart fortsatte laget att skapa målchanser men ett hårt jobbande Selånger gjorde att 1–0 ledningen för hemmalaget stod sig ända till minut 29 då Jessica Westrin snyggt nickade in bollen. Den återstående kvarten av den första halvleken fortsatte Gefle att skapa målchanser men 2–0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken spelade Gefle återigen på den offensiva planhalvan och visade prov på ett fint och behärskat passningsspel. Clara Engstrand ökade på Gefles ledning till 3–0 i matchminut 53.  En storspelande Selångermålvakt och ett visst ofokus i Gefles avslut gjorde att resultatet 3–0, denna gång stod sig matchen ut.

• Jag är nöjd med att vi kommer till många avslutslägen, men det finns saker att förbättra i våra avslut. Jag är glad åt de tre poängen och vill berömma Selångers unga lag för deras tappra insats, säger tränare Tomas Axlund.

Extra beröm till Ebba Gavlén och Mathilda Henriksson.

Vårsäsongens sista match för Gefle spelas mot Edsbyns IF FF borta på Öns IP onsdagens den 28/6 kl. 19:30.

Gefle IF – Selånger FK 2 3-0 (2–0)

1-0 Clara Engstrand  3´

2-0 Jessica Westrin  29´

3-0 Clara Engstrand  53´