Storvinst för U16 mot Norrtälje
2017-05-16

U16 Gefle IF - BKV Norrtälje 3-1
Gefle IF tog på lördagen emot Norrtälje på Gavlevallen. Det var en match som hemmalaget inte öppnade så bra. GIF spelade ganska långsamt och hamnade långt ner på egen planhalva i sitt egna anfallsspel. Det blev bättre efter ett tag och på en kontring kunde Based Ezat skjuta in 1-0 från en halvmeter. Målet gav energi åt GIF som spelade upp sig, i banan.

2-0 målet var riktigt snyggt, Ivan Engstedt Skönblom stod strax utanför straffområdet när han fick en passning snett bakåt. Ivan kunde lägga upp bollen med hjälp av sulan och prickskjuta in bollen högt, stolpe in. GIF spelade här bra med passningsspel och bra fart på kanterna. Norrtälje hade svårt att hänga med. Därför kändes Norrtäljes reducering konstig när de på en frispark nickade in bollen strax innan halvtid.

I andra halvlek började Norrtälje vinna närkamper och Gefless passningar hamnade ofta hos Norrtäljespelare. Målvakten Oliver Melander stod för några riktigt bra räddningar och hans två kompisar, stolpe och ribba spelade bra de också. Matchen avgjordes när Ronaldo Emmanuel sköt en boll som tog i ribban två gånger innan den tog sig innanför mållinjen. Med en hel del flyt lyckades GIF alltså vinna den här matchen med 3-1.

U17 Hammarby IF - Gefle IF 3-0
Gefle har fått en tuff start på serien och det skulle inte bli enklare när de åkte till Stockholm för att ta sig an Hammarby. Bortalaget öppnade ändå bra. De lyckades spela bollen bra mellan varandra ofta med korta snabba kombinationer. De kom då i början till en hel del genombrottsmöjligheter men det var allt som oftast något som inte gick som GIF önskat.

Matchens första chans fick GIFs Samuel Hjelm som löpte in bakom backlinjen och fick en svår passning i luften som han inte riktigt lyckades styra över målvakten. Hammarby hade några lägen därefter när de med fart kom runt på kanterna. 1-0 kom på en hörna mot bortre stolpen som Hammarby lyckades nicka in via stolpen. GIF lät sig ändå inte tryckas ned utan höll uppe spelet ganska bra. De lyckades flytta upp spelet lite mer än vad de gjort tidigare. GIF gick in till halvtidsvilan med gott mod och en bra känsla. Den känslan försvann dock nästan direkt i andra halvlek när Hammarby utökade sin ledning på en konstig situation. Bollen spelades in nästan från kortlinjen efter marken men lyckades ändå leta sig in vid första stolpen.

Efter det fallerade GIF, luften gick ur och det har aldrig spelats en längre halvlek någon gång. 3-0 gjorde Hammarby på straff och så var det med det.