Matchrappport: Dalkurd - Gefle IF FF

Gefle avslutade gruppspelet i Svenska cupen genom att knipa en poäng mot allsvenska Dalkurd. Matchen var händelserik och det var två anfallsglada lag som delade på poängen. Piotr Johansson och Sebastian Sandlund noterades som målskyttar för Gefle.

Dalkurd – Gefle IF FF 2-2 (1-1)

Startelvor
Dalkurd:
Mohlin, Löfkvist, Tranberg, Jasarevic, Strand, Amin, Berg, Moenza, Rashidi, Ahmed, Marzouk.

Gefle IF FF:
Strömberg, Björkman, Gussman, Florén , Johansson , Kralj, Ljungberg, Lantto, Bergmark Wiberg, , Kastrati , Hjelte.

Matchsummering

1` Hjelte tar avsparken och Gefle går till anfall direkt som resulterar i en hörna.

3` Gefle skapar ännu en hörna där Samuel Gussman når högst men nicken går utanför.

16` Dalkurd gör mål från nära håll men målet blir bortdömt på grund av offside.

18` Dalkurd har etablerat tryck mot Gefle och det är återigen nära Dalkurdsledning när Marzouk avslutar men skottet går utanför.

20` Piotr Johansson får chansen att avsluta efter en välslagen hörna men skottet går tätt utanför.

26` MÅÅÅÅÅÅÅL! Jonas Lantto hittar Piotr Johansson med en fin passning och Johansson gör inget misstag utan avslutar stenhårt till vänster om Mohlin i Dalkurdsmålet.

27` Gefle får chansen att utöka ledningen direkt när Bergmark Wiberg blir frispelad men en fin benparad från Mohlin gör att det fortsatt står 1-0.

28` Samuel Gussman möter ett inlägg och nickar bollen perfekt men bollen tar i insidan av stolpen. Gefle väldigt nära 2-0 nu.

32` Hjelte kommer sent in i en situation precis utanför Gefles straffområde och tilldelas en varning. Farligt frisparksläge för Dalkurd nu.

34` Mål! Ahmed slår en perfekt frispark. Otagbart för Strömberg i målet och kvitterat på Gavlevallen.

45` Marzouk gör avspark och andra halvleken är igång!

55` Dalkurd har inlett den andra halvleken bra och ligger närmast ett ledningsmål.

57` Mål! Dalkurd tar ledningen. Sugita skjuter ett skott som oturligt tar på Gussmans rygg och in i mål.

59` Gefle genomför sitt första byte. Fitim Kastrati går ut och ersätts av Yassin Housni.

68` Yassin Housni blir fint framspelad i straffområdet och skjuter ett hårt skott som Mohlin kan rädda ut till en hörna.

70` Sugita är fortsatt farlig för sitt Dalkurd och skjuter ett hårt skott utanför straffområdet men Strömberg gör en fin räddning till hörna.

72` Sugita är återigen nära att göra mål när han blir frispelad i straffområdet men avslutet går i stolpen.

80` Gefle får frispark nära straffområdesgränsen. Frisparken slås av Housni och är nära att gå in men Mohlin kan rädda till hörna.

83` Gefle genomför sitt andra byte. Jacob Hjelte går ut och ersätts av Sebastian Sandlund.

85` Dalkurd är nära att utöka ledningen. Andrew Stadler blir framspelad i straffområdet och försöker klacka in bollen men bollen kan rensas bort.

87` Gefle genomför sitt sista byte. Jesper Floren går ut och ersätts av Stefan Zarkovic.

88` MÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle kvitterar när Sebastian Sandlund blir helt frispelad i straffområdet och slår in bollen i öppet mål.

90` Gefle jagar ett ledningsmål. Adam Bergmark Wiberg får mycket yta att avsluta från högerkanten men bollen går på Dalkurdsförsvarare och ut till hörna