Matchrapport: Sandvikens IF - Gefle IF FF
2018-05-29

Det blev förlust när Gefle under lördagen mötte Sandvikens IF borta på VM-arenan.

SIF inledde matchen bra och fick energi av deras tidiga ledningsmål som kom i minut 19 efter en tilltrasslad situation i Gefles straffområde. 2-0 kom på en omställning efter halvtimmen spelad. Innan domaren blåste av för pausvila lyckades Gefle reducera till 2-1 när Josefine Blom tryckte in en retur i ett rörigt straffområde.

Gefle inledde den andra halvleken bäst och hade då sin främsta period i matchen.

• Vi gör det jättebra i inledningen av andra halvlek – där trodde vi att de skulle tröttna lite, säger Tomas Axlund.

Istället styrdes olyckligt ett skott på en Geflespelare in bakom Tilda Keisu och SIF utökade därmed till 3-1.

• Då förändrades förutsättningarna enormt och vi gjorde ett byte och började spela 4-3-3 som ett försök att väcka liv i matchen. Men sen kom fyran, det är inget att säga om. Det bara händer. Vi är inte nöjda med vårt bollinnehav. Det måste vi jobba med i gruppen, avslutar Axlund.

Nästa match spelas tisdag 29 maj när Gefle spelar DM-semifinal mot IK Sätra kl. 19:30 på Träffens IP. Nästa seriematch spelas på söndag 3 juni kl. 16:00 när Gustafs GoIF kommer på besök till Gavlevallen. Hoppas vi ses!

Sandvikens IF - Gefle IF FF 4-1 (2-1)

1-0 Demi Pierre 19´

2-0 Wilma Näslund 36´

2-1 Josefine Blom 45´

3-1 Gloria Douglas 75´

4-1 Vilde Bong-Øygard 85´