Matchrapport: Rimbo IF - Gefle IF FF
2018-05-12

Gefle åkte under lördagen söderut för att möta Rimbo IF på ett soligt Arkadien och efter nervkittlande slutminuter kunde slutresultatet skrivas till 2–3.

Gefle öppnade matchen starkast av de två nykomlingarna och kom till lägen redan efter minuten spelad då Ida Pettersson sköt strax över ribban. Bortalaget fortsatte att vara offensiva och kunde på så vis också skapa målchanser, främst på vänsterkanten där Lee Winroth huserade. Rimbo lyckades vid ett tillfälle i inledningen kontra och i samband med det skapa två hörnor men Geflemålvakten Bea Norberg boxade undan.

18 minuter in i matchen fick Gefle en hörna och skickade då upp de båda mittbackarna varav den ena, Kajsa Erihn lyckades nicka in Gefles 1–0 ledning. Kort därefter friställer Winroth Clara Engstrand som i ett friläge överlistade Rimbomålvakten och utökade Gefles ledning till 2–0 vilket också blev resultatet i halvtid.

Rimbo fick i den andra halvleken bästa möjliga start med två snabba mål och Gefle blev under perioden ur balans men efter kvitteringen lyckades Gefle hitta tillbaka till det spel de inledde matchen med. Ett återigen stabilt spel gjorde att Jessica Westrin kunde göra det avgörande 2–3 målet och efter en spännande sista kvart blåste domaren av matchen.

• Jag tycker det visar på mental styrka att vi lyckas samla ihop oss efter Rimbos två snabba mål. Det kan även vara viktigt för framtiden att veta att vi kan tappa under en period i matchen men att vi då kan komma tillbaka. Efter vinsten idag blir det en mer harmonisk vecka vilket kan vara skönt då vi har tuffa dagar framför oss med spel i både Svenska Cupen och serien, säger Gefletränaren Niklas Spångberg efter matchen.

Extra beröm till Kajsa Erihn men också till kollektivet som lyckades komma tillbaka efter kvitteringen.

Härnäst spelar Gefle omgång 1 i Svenska Cupen mot Edsbyns IF på onsdag 16 maj kl. 20:00 på Öns IP. Nästa seriematch spelas på lördag den 19 maj när GUSK kommer på besök till Gavlevallen kl. 13:00. Hoppas vi ses!

Rimbo IF – Gefle IF FF 2–3 (0–2)

0-1 Kajsa Erihn 18´

0-2 Clara Engstrand 23´

1–2 Michaela Johansson 49´

2–2 Mathilda Ullström 57´

2–3 Jessica Westrin 75´