Matchrapport: Halmstads BK - Gefle IF FF

Efter den tunga förlusten mot IK Frej så var det dags för nya tag när Gefle gästade Halmstads BK på Örjans Vall.  Halmstad satte full fart i den första halvleken och hade mycket av bollinnehavet. Men Gefle var ständigt farliga i sina anfall, ofta dirigerade av Adam Bergmark Wiberg. Det var också Bergmark Wiberg som skulle ligga bakom första målet då han spelade fram Piotr Johansson som sköt målet som också var den första halvlekens enda. I den andra halvleken fortsatte Halmstad att jaga ett ledningsmål och fick också utdelning i den 85:e minuten genom före detta Geflespelaren Johan Oremo. Det såg ut som att lagen skulle få dela på poängen men briljante Bergmark Wiberg ville annorlunda och sköt vinstmålet till Gefle på övertid. Därmed en mycket viktig seger för Gefle i jakten på nytt kontrakt i Superettan.

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic (Gussman 46`), Björkman, Floren, Kralj, Johansson, Ortmark, Lantto (Sandlund 60`), Shaze, Bergmark Wiberg, Bajrovic (Lohikangas 78`).

Halmstads BK:

Nilsson, Boakye, Berntsson, Larsson, Westerberg, Petersson (Oremo 62`), Pekalski (Mathisen 46`), Haraldsson (Gunnlaugsson 77`), Silfwer, Konishita, Gudmundsson.

Matchsummering:

1` Bajrovic tar avsparken och vi är igång!

5` Matchens första skott på mål när Halmstad får med sig en frispark i bra läge. Frisparken skjuts av Pontus Silfwer men plockas enkelt av August Strömberg.

10` Halmstad är inne i en bra period och skapar en farlig målchans när Thomas Boakye lyfter in bollen i straffområdet och nästan når en medspelare. Fortfarande 0-0 på Örjans Vall.

13` Väldigt nära ledning för Gefle när Bergmark Wiberg bryter loss på vänsterkanten och skickar in ett inlägg till Bajrovic som sånär får en fot på bollen.

20` Bergmark Wiberg får bollen i en spelvändning, vänder upp och prövar skott som ser ut att bli farligt men går utanför.

25` Väldigt nära 1-0 för hemmalaget men Strömberg står för fin benparad. På returen är det nära igen men bollen skjuts utanför.

32` Piotr Johansson kommer med bra fart utanför straffområdet och skjuter ett hårt skott som räddas till hörna. Hörnan blir resultatlös

37` Konishita får avsluta från nära håll men Strömberg står återigen för en fin benparad. Returen skjuts över och vi har fortsatt mållöst.

39` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle tar ledningen när Bergmark Wiberg bryter in och spelar bollen fram till Piotr Johansson som inte gör något misstag. 1-0!

45` Gefle i farligt anfall igen, Piotr Johansson får återigen chansen att avsluta men skottet går denna gång över.

45+1` Domaren blåser för halvtid och vi har ledning för Gefle med 1-0!

46` Halmstad tar avsparken och vi är igång!

48` Ytterst nära kvittering för Halmstad när Haraldsson får bollen i straffområdet men prickar stolpen. Gefle kontrar direkt men skottet från Ortmark går över.

51` Haraldsson får återigen chansen att avsluta i straffområdet men skottet går utanför och Gefle behåller ledningen.

65` Halmstad fortsätter att trycka på för en kvittering och Konishita får chansen att avsluta i straffområdet men Gefleförsvaret spelar uppoffrande och lyckas täcka ut skottet.

66` Shaze tilldelas gult kort och Halmstad får samtidigt frispark i farligt läge.

67` Frisparken blir väldigt farlig när Berntsson skjuter ett lurigt skott men August Strömberg räddar och på returen skjuter Konishita i stolpen.

73` Gudmundsson prövar skott till vänster men skjuter tätt utanför.

80` Johan Oremo spelar fram Jesper Westerberg i straffområdet som får en liten smäll och faller ihop. Domaren bedömer det dock som filmning och Westerberg får istället en varning.

85` Halmstad fortsätter att pressa på och får till slut utdelning. Ett välplacerat skott från Oremo som Strömberg är chanslös på. 1-1.

89` Helt plötsligt får Bergmark Wiberg ett friläge men en fin benparad från Malkolm Nilsson gör att bollen går ut till hörna.

90` Fyra övertidsminuter här på Örjans Vall.

90+2`MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg gör mål! Han tunnlar sin försvarare på högerkanten och spelar fram till Lohikangas som skjuter ett skott som Nilsson lyckas rädda. Men på returen slår Bergmark Wiberg själv in bollen. 1-2!

90+4` Matchen är slut!