Matchrapport: Gefle IF FF - Varbergs BoIS FC
170402 Gefles Jonas Lantto under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Efter den mållösa matchen mot IK Frej Täby så jagade Gefle IF en efterlängtad seger mot Varberg på hemmaplan. Det började dock på värsta tänkbara sätt då Varberg tog ledningen genom ett självmål. Gefle repade sig dock, mycket tack vare ett energiskt anfallsspel från Bengtsson, Housni och Bergmark Wiberg. Gefle fick också utdelning när Housni fick en smäll i straffområdet vilket ledde till att Piotr Johansson fick skjuta sitt tredje mål från straffpunkten. I den andra halvleken drabbades Varberg av ett rött kort vilket fick många att hoppas på Gefleledning. Men istället kom ännu en kalldusch då Beqaj istället sköt ledningen till Varberg. Gefle gav inte upp och på övertid sköt Lantto ett hårt skott som letade sig in i nätmaskorna. Därmed ännu ett oavgjort resultat för GIF som får ladda batterierna under sommaruppehållet.

Gefle IF FF – Varbergs BoIS FC 2-2 (1-1)

Gefle IF FF:

Frodig, Zarkovic, Sansara (Törnros 84`), Gussman (Floren 66`), Kralj, Lantto, Sandlund (Ljungberg 70`), Johansson, Bengtsson, Housni, Bergmark Wiberg.

Varbergs BoIS FC:

Pyzdrowski, Bohman, Zackrisson, Möller, Taublieb, Beqaj (Lindner 86`), Ejupi, Netabay, Fofana (Tran 88`), Bergman, Palmquist (Bergqvist 52`).

Matchsummering:

1` Adam Bergmark Wiberg tar avsparken och vi är igång med den första halvleken!

2` Mål för Varberg, Bollen studsar olyckligt på Sansara efter missförstånd i försvaret och går in i mål.

13` Efter Varbergs ledningsmål har matchen varit väldigt tillknäppt. Båda lagen försvarar sig bra och de farliga målchanserna har uteblivit.

14` Jonas Lantto blir tacklad och får med sig frispark. Vi har farligt frisparksläge för GIF.

15` Yassin Housni tar frisparken men skottet går utanför.

16` Piotr Johansson utmanar på sin högerkant och letar lucka att spela in men Varberg får ut bollen till hörna som dock blir resultatlös.

22` Straff för Gefle! Yassin Housni får en tryckare i ryggen när han ska möta ett inspel från Leo Bengtsson!

23` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Piotr Johansson är lika säker som alltid och placerar in straffen till vänster! Kvitterat på Gavlevallen!

31`Det ser ut att bli väldigt farligt när Gefle anfaller tre mot två men passningen från Bergmark Wiberg till Housni blir för brant och chansen rinner ut i sanden.

36` En lurigt slagen frispark från vänster resulterar i att Varbergs Ejupi får chansen att avsluta från nära håll men får inte ordning på avslutet och skjuter över.

44` Leo Bengtsson har sett mycket pigg ut i den första halvleken och utmanar ständigt Varbergsförsvaret. I den 44:e minuten ordnar han frispark till Gefle i farligt läge men frisparken från Anton Kralj räddas av Pyzdrowski.

46` Varbergs Joel Palmquist tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

53` Varbergs Albert Ejupi drar på sig sitt andra gula kort efter en duell med Jonas Lantto och blir därmed utvisad.

70` Gefle har sedan Varbergs röda kort letat efter möjligheter att ta ledningen i matchen men har svårt att hota i straffområdet.

72` Begaj får chansen att avsluta i straffområdet men skottet går över.

80` Mål för Varberg. En väldigt fin passning öppnar upp för Beqaj som placerar bollen i mål.

85` Gefle har istället för att försöka avgöra matchen istället få fokusera på en kvittering. Men som tidigare nämnt försvarar sig Varberg väldigt bra.

90+2` MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Till slut lyckas Gefle kvittera. Jonas Lantto skjuter ett hårt skott som styrs på Varbergsförsvarare och går in i mål.

90+3` Leo Bengtsson kommer sent in i en duell och drar på sig sitt andra gula kort. Matchens andra utvisning.

90+4` Domaren blåser för full tid. Vi har oavgjort här på Gavlevallen!