Matchrapport: Gefle IF FF - Östers IF

Efter förlusten i Falkenberg så var det återigen dags för Gefle att spela hemmamatch. Det var dock Öster som direkt skulle ta taktpinnen. Forne Geflespelaren Dragan Kapsevic inledde målskyttet för sitt Öster och bara kvarten senare kunde Simon Helg utöka ledningen. Gefle hade nu rejäl uppförsbacke men fick nytt hopp när Jesper Floren reducerade efter att ha slagit in en retur. Men bara några minuter senare så utökade Mattias Pavic ledningen för Öster vilket stod sig fram till halvtid. I den andra halvleken försökte Gefle återigen komma tillbaka och fick nytt hopp när Anton Kralj reducerade. Men precis som tidigare kunde Öster återigen utöka sin ledning till 2-4 genom David Johannesson vilket också blev slutresultatet.

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Sansara, Björkman (Bergmark Wiberg 64`), Floren, Kralj, Lantto, Ljungberg, Bengtsson (Zhurakhovskyi 37`), Johansson, Törnros.

Östers IF:

Malmkvist, Pavic (Johansson 67`), Karlsson, Lundgren, Karlsson, Silka, Johannesson, Helg, Silverholt, Kapsevic, Drott (Mendonca Fuhre).

Matchsummering:

1` Avspark!

11` Mål för Öster. Kapcevic nickar in en boll efter inlägg av Pavic.

15` Öster har mycket boll men Gefle ligger bra i positionerna.

24` Fin djupledsboll av Lantto går fram till Johansson som tyvärr inte kommer förbi Östers försvarare.

26` 2-0 Öster. Karlsson skickar in ett långt inlägg som hittar Helgs panna.

27` Christian Ljungberg tilldelas gult kort.

29` Farlig nick från Öster efter en hörna. Strömberg räddar.

32` Bengtsson med genombrott som tvingar Österspelare att riva ner honom och frispark till Gefle i bra läge strax utanför straffområdet.

34` MÅÅÅÅÅÅÅL! Florén slår in returen efter att Törnros slagit frisparken i stolpen. 1-2.

36` Bengtsson utgår efter en smäll han fick tidigare. Zhurakhovskyi ersätter skadade Bengtsson.

37` Ett längre anfall av Gefle avslutas med ett inlägg av Björkman som Östers målvakt kan plocka ner.

38` Mål för Öster. Pavic placerar ett skott till vänster om en skymd Strömberg.

39` Djupledsboll från Ljungberg till Piotr slutar med hörna för Gefle.

42` Båda lagen byter chanser och spelet böljar fram och tillbaka.

43` Ljungberg testar skott utifrån, bra placerat, men plockas ner av målvakten.

45` Kralj med inlägg som Törnros försöker nå men det blir istället en kontring för Öster som dock blir avblåsta för offside.

45+5` Halvtid på Gavlevallen och 1-3 till Östers IF.

47` Johansson med ett inlägg som styrs mot mål av Österspelare men målvakten räddar.

57'` MÅÅÅÅL! Kralj plockar upp en boll och tar sig förbi en försvarare för att sedan skicka in bollen i mål med högerfoten!

59` Mål för Öster, och 2-4. En kontring avslutas med att Johannesson placerar bollen bakom Strömberg.

70` Johannesson skjuter men Geflespelare hinner mellan och blockerar till hörna.

74` Bra period från Gefle nu som skapar tryck.

76` Sansara vill ha hands på Österspelare efter en hörna men domaren friar.

77` Mycket Gefle nu när Öster backat hem en aning.

77` Kralj samarbetar med Ljungberg som får iväg ett skott som målvakten tyvärr räddar.

79` Ljungberg, Törnros och Florén samarbetar bra där Öster inte hänger med. Florén lägger en yttersida strax utanför stolpen. Tryck från Gefle!

82` Öster slår ifrån sig mycket nu. Gefle hämtar boll igen och fortsätter jaga reducering.

83` Piotr tilldelas ett gult kort.

84` Öster sticker upp och Kapcevic lägger bollen precis utanför stolpen.

85` Piotr får in en boll i straffområdet som Öster kan rensa. Gefle dominerar just nu bollinnehavet och försöker att återigen reducera.

90` Ljungberg avslutar utanför straffområdet men bollen går över.

90+1` Domaren blåser av matchen som slutar 2-4.