Matchrapport: Gefle IF FF - Landskrona BoIS
170402 Gefles Christian Ljungberg med bollen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Gefle tog emot Landskrona under måndagskvällen med förhoppningar om tre poäng efter den sena poängräddningen mot AFC. GIF inledde piggt men Landskrona spelade smart och förvaltade sina chanser på bästa sätt. Landskrona tog också ledningen genom Sadat Karim efter tio minuter innan Christian Ljungberg lyckades kvittera i den 41:a minuten. Precis innan halvtid lyckades dock Landskrona återta ledningen genom samme Karim. Under andra halvleken satsade Gefle framåt för ännu en kvittering men Landskrona var det hetare laget och fick utdelning tre gånger om. Matchen slutade därmed 1-5 till bortalaget.

Gefle IF FF – Landskrona BoIS 1-5 (1-2)

Avslut: 3-10
Hörnor 6-4
Varningar: 0-1

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Sansara, Floren, Kralj, Lantto, Ljungberg (Sandlund, 81`), Bengtsson (Hjelte 71`), Johansson, Bergmark Wiberg, Törnros (Housni 54`).

Landskrona BoIS:

Kaddoura, Svensson, Andersson, Tkacz, Atajic (Pivkovski 77`), Karim (Okoli 84`), Arsenijevic, Olofsson, Samuel, Egbedi (Stagova 84), Nalic.

Matchsummering:

1` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång!

1` Målchans direkt för Gefle när Piotr Johansson springer i djupled men Landskronaförsvarare lyckas rensa ut bollen till hörna.

4` Landskrona får sin första målchans när Nalic får nicka i straffområdet men får ingen riktig träff på bollen.

6` En snabb frispark från Gefle skapar oreda i försvaret för Landskrona och Floren får chansen att avsluta. Skottet blir hårt och välplacerat men en mycket fin räddning från Kaddoura gör att vi fortfarande har mållöst.

9` Nalic bryter igenom och prövar skott men Strömberg räddar ut till hörna.

10` På hörnan blir Karim frispelad och sätter bollen. 0-1 till Landskrona.

16` Bergmark WIberg bryter igenom och prövar skott men bollen styrs ut till hörna.

22` Fin aktion från Gefle där Christian Ljungberg får avsluta men skottet går utanför.

23` Monday Samuel tilldelas en varning.

31` Christian Ljungberg kommer till skott i straffområdet men skjuter utanför.

35` Ljungberg återigen med farligt läge men får inte ordning på bollen och skjuter utanför.

39` Nalic får återigen chansen att nicka i straffområdet men får inte bollen på mål.

41` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg spelar in i straffområdet och Landskronaförsvarna lyckas inte rensa bort bollen utan den går fram till Ljungberg som får göra 1-1!

44` Landskrona gör återigen mål när ett väl slaget inlägg når fram till Karim som nickar bollen i mål.

46` Karim tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

47` Bergmark Wiberg prövar skott men bollen går en bit utanför.

49` Plötsligt rinner Monday Samuel igenom och blir helt fri med Strömberg. Samuel gör inget misstag utan rullar in 1-3 till Landskrona.

56` Nalic blir framspelad i straffområdet och kommer till skott men Strömberg räddar ut bollen till hörna.

67` Leo Bengtsson nickar i straffområdet men bollen går rakt på Kaddoura i Landskronamålet.

68` Jätteläge för Landskrona att utöka när de får chansen att avsluta två gånger om men båda skotten skjuts i ribban.

68` I en spelvändning störtar Piotr Johansson mot mål och skjuter men bollen går tätt utanför.

72` Nalic pressar Gefle till ett misstag och störtar mot mål. Bollen placeras säkert in till vänster och vi har 1-4 till Landskrona.
74` Christian Ljungberg får avsluta men skottet går tätt utanför.

80` Landskrona fortsätter att vara effektiva och Dennis Olofsson gör 1-5 till Landskrona när han blir framspelad i straffområdet.

84` Yassin Housni prövar skott från distans men bollen går en bit över målet.

90+1` Gefle är nära reducering när Hjelte spelas fram men en Landskronaförsvarare lyckas styra ut bollen till hörna.

90+3` Domaren blåser. Matchen slutar 1-5 till Landskrona.