Matchrapport: Gefle IF FF - Helsingborgs IF

Efter den tunga förlusten hemma mot Landskrona så sökte Gefle revansch mot topplaget Helsingborg. Gefle såg också mer disciplinerade ut defensivt samtidigt som de skapade målchanser genom spelvändningar. Det var också genom en kontring som Piotr Johansson hittade fram till Törnros som rullade in 1-0 till hemmalaget innan halvtidsvilan. Helsingborg kom tillbaka och kvitterade bara sex minuter in i den andra halvleken genom Carl Johansson. Helsingborg var också närmast ett ledningsmål mot slutet av matchen men Gefle försvarade sig bra och tog en välförtjänt poäng.

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Sansara, Björkman, Floren, Kralj, Lantto, Ljungberg, Bengtsson, Johansson, Törnros (Kastrati 90`).

Helsingborgs IF:

Hansson, Johansson, Liverstam, Landgren (Dahlberg 81`), Bojanic, Randrup, Eriksson, Abubakari, Svensson, Almeida Sundell (Timossi Andersson 76`), Bjarnason.

Matchsummering:

1` Törnros tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

12` Mycket bra anfall från Gefle när Leo Bengtsson dribblar och kommer till skott som blockeras av Helsingborgsförsvarare. Bollen snappas upp av Törnros men skottet skjuts över.

19` Jonas Lantto prövar skott från distans men bollen går över. Fortfarande mållöst.

21` Bengtsson är spelsugen och sätter återigen fart men får inte ordning på avslutet och skjuter en bra bit utanför.

26` Netan Sansara kommer sent in i en duell och tilldelas en varning.

29` Helsingborgs Abubakari tilldelas en varning.

30` Bjarnason skapar matchens hittills farligaste målchans för sitt Helsingborg när han dribblar i straffområdet och skjuter bollen tätt utanför stolpen.

33` Bjarnason får återigen chansen att göra mål när han nickar från ett inlägg men bollen går över målet.

38` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! En snabb kontring från Gefle där Piotr Johansson hittar fram till Erik Törnros som avslutar välplacerat till höger om Hansson i Helsingborgsmålet. 1-0!

45+2` Efter två minuters tilläggstid blåser domaren för halvtidsvila.

46` Helsingborg tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

51` På hörna är Carl Johansson påpassligt framme och stöter in kvitteringen för Helsingborg. Därmed 1-1 här på Gavlevallen.

57` Leo Bengtsson tilldelas en varning.

64` Bjarnason dribblar i straffområdet och kommer till avslut men skottet går utanför.

75` Kvarten kvar att spela och det är en fortsatt jämn match där båda lagen är sugna på tre poäng.

77` Mycket farligt när Bojanic bryter igenom och skjuter men Strömberg gör en mycket fin räddning.

79` Återigen farligt för Helsingborg när Svensson prövar skott men Strömberg är med på noterna och räddar.

85` Helsingborg fortsätter att vara farliga. Bjarnason möter ett inlägg men nicken går utanför.

90+4 Dahlberg spelar fram Timossi som skjuter över.

90+5` Helsingborg får ett sista läge när de tilldelas frispark i farligt läge. Bollen skjuts i stolpen av Bojanic och på returen får Helsingborg återigen chansen att avgöra men bollen nickas rakt på Strömberg.

90+5` Domaren blåser av matchen som slutar 1-1.