Matchrapport: Gefle IF FF - Halmstad BK
170518 Gefles Christian Ljungberg deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Gefle och …ster den 18 maj 2017 i GŠvle. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135827

Solen lyste på Gavlevallen  och det var perfekt väder för fotboll under måndagskvällen. Men motståndarna Halmstad skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka för GIF. Halmstad gjorde både 0-1 och 0-2 under tre minuter och GIF fick gå till halvtidsvila med 0-2 underläge. Under andra halvlek satsade Gefle framåt men istället skulle Halmstad få utöka sin ledning med 0-3. I slutet tröstmålade Christian Ljungberg och det resultatet stod sig och därmed blev slutresultat 1-3.

Gefle IF FF – Halmstad BK 1-3  (0-2)

Avslut: 4-6
Hörnor 8-5
Varningar: 0-2

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Johansson, Björkman, Sansara (Törnros 71`) , Florén, Kralj, Ljungberg, Lantto, Bengtsson (Hjelte 89`), Bergmark Wiberg, Housni (Kastrati, 67).

Halmstad BK:

Nilsson, Boakye, Berntsson, Gunnlaugsson (Rashidi 68`), Silfwer, Oremo, Gudmundsson, Svedberg (Hadenius 86`), Larsson, Konishita (Bengtsson 77`), Westerberg.

Matchsummering:

1` Gunnlaugsson tar avsparken och vi är igång!

5` Jämn inledning där båda lagen försöker komma till avslut men inga skott på mål än så länge.

8` Halmstad får sitt första avslut på mål när Konishita möter ett inlägg men nicken kan räddas utan problem av August Strömberg.

10` Ljungberg prövar skott utanför straffområdet men skottet går en bit utanför.

12` Det ser ut att bli riktigt farligt när Gudmundsson bryter in i straffområdet men ett bra defensivt jobb av Kralj avvärjer situationen.

14` Efter en hörna når bollen fram till Piotr Johansson som dock inte får ordning på avslutet och bollen går ut till avspark.

21` Halmstad tar ledningen när Konishita styr in bollen. 0-1 till Halmstad.

24` Halmstad utökar ledningen när Jesper Westerberg skjuter ett stenhårt skott utanför straffområdet som letar sig in i krysset. 0-2.

28` Gefle jagar en kvittering och det blir farligt när Bergmark Wiberg får bollen i straffområdet men uppoffrande spel från Halmstadsförsvaret gör att Halmstad kan rensa bollen till inkast.

36` Konishita är återigen nära att styra in en boll för Halmstad men styrningen går denna gång utanför.

41` Gunnlaugsson tilldelas en varning.

42` Gudmundsson tilldelas en varning.

45` Domaren blåser av den första halvleken och Gefle går till halvtidsvila med ett 0-2 underläge.

46` Bergmark Wiberg tar avsparken och den andra halvleken är igång!

49` Ljungberg dribblar på högerkanten och kommer till skott. Skottet nickas ut till hörna.

55` Gefle har repat sig efter en tung första halvlek och har varit de bättre laget under andra halvlekens inledande tio minuter.

56` Piotr Johansson får bollen i straffområdet men lyckas inte placera avslutet och Malkolm Nilsson kan plocka ner skottet.

60` Halmstad utökar sin ledning när Höskuldur Gunnlaugsson får bollen i straffområdet och lyckas placera in bollen till höger om Strömberg. 0-3

65` Oremo prövar skott som styrs ut till hörna.

68` Kastrati kommer direkt till avslut när han möter ett inlägg men bollen skjuts tätt utanför.

73` Kastrati sätter fart och hittar Anton Kralj som skjuter ett skott från snäv vinkel som räddas av Nilsson.

75` Anton Kralj får återigen chansen att avsluta från vänster men skottet går över målet.

78` Rashidi kommer fri med Strömberg och försöker chippa in bollen i mål men bollen går i ribban.

89` Ytterst nära reducering när Ljungberg frispelar Kastrati men skottet styrs undan i sista sekund av Halmstadsförsvaret.

90` MÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle reducerar när Christian Ljungberg placerar bollen till höger om Nilsson i Halmstadmålet. 1-3.

92` Rashidi kommer fri med Strömberg efter en snabb kontring men skottet går rakt på Strömberg.

93` Domaren blåser för full tid!