Matchrapport: Gefle IF FF - Gustafs GoIF
2018-06-04

Inför matchen pratade Gefles tränare Tomas Axlund om att hitta tillbaka till grundspelet de förlorat de senaste omgångarna och att de önskade att komma till fler avslut – efter matchen kunde Axlund vara mer än nöjd när de båda förhoppningarna infriades.

Gefle fick bästa möjliga inledning när säkra straffskytten Wilma Gavlén stegade fram och satte 1–0 från 11-meters avstånd redan efter fem minuter spelade. Hemmalaget hade även bud på fler mål, bland annat ett oannonserat skott i kryssribban från Josefine Blom efter 20 minuters spel. Istället var det Gustafs som kvitterade efter en försvarsmiss i Gefle och matchen gick till pausvila med 1–1.

Minuter in i den andra halvleken lossnade spelet rejält för Gefle och laget kunde avgöra matchen på en kvart. Wilma Ullström rullade in 2–1 på retur, 3 minuter senare nickade Jessica Westrin in en frispark till 3–1.

Sedan byttes Mathilda Henriksson in och fick minst sagt en bra start. Först skickade hon, likt föregående målskytt in bollen med pannan till 4–1 för att bara minuter senare placera in slutresultatet 5–1 bakom Gustafs målvakt. Gefle spelade under perioden med stort självförtroende och visade upp både spets och bredd i truppen.

• Vi är glada åt prestationen och det känns som att vi är på väg mot en god form igen, avslutar Axlund.

Extra beröm till Lee Winroth, Ebba Gavlén och inhopparen Mathilda Henriksson.

Härnäst spelar Gefle hemmamatch mot gästande Selånger FK, söndag den 10 juni klockan 13:00, hoppas vi ses då!

Gefle IF FF – Gustafs GoIF 5–1 (1–1)

1-0 Wilma Gavlén 5´

1–1 Anna Boström 27´

2–1 Wilma Ullström 54´

3–1 Jessica Westrin 58´

4–1 Mathilda Henriksson 65´

5–1 Mathilda Henriksson 69´