Matchrapport: Gefle IF FF - Degerfors IF

Gefle kom till spel under lördagseftermiddagen i hopp om att studsa tillbaka efter förlusten borta mot Brage. Tyvärr lyckades inte laget få spelet att stämma och Degerfors gjorde första målet i andra halvlek. Gefle pressade på för en kvittering  mot slutet av matchen men lyckades tyvärr inte överlista Miskic i Degerforsmålet utan fick ännu en gång se sig besegrade.

Gefle IF F – Degerfors IF 1-0 (0-0)

Avslut 2-5
Hörnor 6-5
Varningar 2-2

Startelvor:

Gefle IF FF
Strömberg, Gussman, Florén, Björkman. Johansson, Lantto, Bengtsson, Ljungberg, Kralj, Zarkovic, Bergmark Wiberg.

Degerfors IF
Miskic, Ekroth, De Bruin, Wiktorsson, Nilsson, Ladan, Gravius, Wright, Abraham, Andersson, Götesson.

Matchsummering:

5' Frispark strax utanför straffområdet för Gefle. Skottet skjuts utanför av Ljungberg.

7' Riktigt farligt läge för Wright när hans skott täcks på linjen.

15' Frispark Degerfors i farligt läge utanför straffområdet. Räddning av August Strömberg som tippar bollen till hörna.

17' Degerfors hörna resulterar med en boll ut på parkeringen efter ett väldigt högt skott av Abraham.

19' Matchens andra hörna för Degerfors. Efterspelet av hörnan resulterar i ett frisparksläge för Degerfors.

19' Bra frispark av Abraham som August lyckas parera. Efterspelet leder till ännu en hörna för Degerfors.

24' Lantto testar avslut som täcks av motspelare ut till hörna.

25' Ny hörna för Gefle som Miskic i Degerforsmålet håller i.

26' Hörna nummer tre för Gefle, blir tyvärr ingen farlighet.

27' Gefle har spelat upp sig de senaste minutrarna. Florén skjuter ett skott som går strax förbi bortre stolpen.

42' Hörna för Degerfors som inte resulterar i farligt läge.

46' Andra halvlek är igång!

51' Farligt inlägg av Gefle men nicken kan inte styras på mål av Bergmark Wiberg.

53' Alexander Andersson gör 1-0 till Degerfors, assisterad av Sargon. En pass rakt igenom försvaret av Sargon som friställde Andersson som chippar den över August.

59' Bra omställning av Degerfors som kommer till avslut, fin räddning av August Strömberg.

66' Stor press från Degerfors som är nära att resultera i mål.

68' Gefle gör matchens första byte, Ut går Jesper Florén och in kommer Fitim Kastrati.

74' Frispark Gefle utanför straffområdet. I samma avblåsning blir Zarkovic varnad.

75' Byte av Degerfors, Ut går målskytten Andersson och ersätts av Björndahl.

75' Hörna för Gefle. Fin hörnvariant som inte resulterar i mål men däremot en ny hörna som kan rensas bort av Degerfors.

79' Nytt byte av Degerfors, Ut går Nilsson och in kommer Stankovic.

81' Hörna för Gefle som blir resultatlös.

83' Byte för Gefle. Björkman går ut och ersätts av Housni.

87' Gefle pressar på, nära mål men fin räddning av Miskic.

88' Bengtsson kommer igenom och blir fri men blir neddragen. Domaren påstår att den är på boll och Bergmark blir varnad för protest.

89' Byte av Degerfors. Götesson går ut och in kommer Joel Daniel.

90' 3 minuters tillägg.

90' Varning Björndahl.

91' Varning Stankovic och frispark för Gefle. På frisparken försöker August Strömberg sig på en cykelspark, men det blir till slut frispark för Degerfors.

93' Sista som händer är att Housni nickar strax utanför. Matchen slutar 0-1.