Matchrapport: Gefle IF FF - Bälinge IF
2018-04-21

Det blev seger i damernas hemmapremiär när Bälinge IF gästade Gavlevallen under lördagseftermiddagen. Efter två mål av Ida Pettersson och ett varsitt från inhopparna Mathilda Henriksson och Clara Engstrand kunde slutresultatet skrivas till 4–1.

Gefle inledde matchen offensivt med fart och stor delaktighet i anfallen och det skulle inte dröja länge innan det gav resultat. I matchminut 5 gjorde Ida Pettersson 1–0 för att bara 4 minuter senare utöka Gefles ledning till 2–0. Med den inspirerande inledningen fortsatte Gefle att hålla ett högt tryck och spelade en energirik fotboll. Gefle hade chans att öka på ledningen flera gånger om under den första halvleken, bland annat sköt Lee Winroth ett skott strax över ribban efter ett fint inlägg av Wilma Gavlén men skärpan i avsluten bör justeras och den första halvleken slutade 2–0.

• Jag är otroligt glad åt matchinledningen där vi direkt sätter press och får utdelning, säger tränare Tomas Axlund.

Gefle inledde den andra halvleken likt de avslutade den första, fartfyllt, offensivt och med varierande kombinationer i anfallsspelet. I minut 50 fick hemmalaget en straff efter att Elin Björklund blivit neddragen i straffområdet men en duktig Bälingemålvakt räddade. Efter straffmissen bjöds Bälinge in i matchen vilket gjorde att bortalaget kunde reducera ställningen till 2–1 genom Agnes Björnström. Gefle återtog kommandot i matchen snabbt därefter och visade återigen prov på fint spel. Det offensiva spelet gav även resultat och Gefle gjorde både 3–1 och 4–1 innan matchen blåstes av.

• Efter 2-1 målet kändes det lite skakigt men jag är glad och stolt över spelarnas sätt att hantera situationen. Fantastisk inledning på säsongen med två segrar efter två bra prestationer, avslutar Axlund.

Extra beröm till Ida Pettersson, Clara Engstrand och Gabrielle Wågström.

Nästa match spelas lördag 28 april kl. 15:00 borta mot Enköpings SK på Korsängen, matchen kommer som vanligt att liverapporteras på Gefle IF:s Instagram.

Gefle IF FF – Bälinge IF 4-1 (2–0)

1-0 Ida Pettersson min 5´

2-0 Ida Pettersson min 9´

2-1Agnes Björnström 61´

3–1 Mathilda Henriksson 69´

4-1 Clara Engstrand 76´