Matchrapport: Gefle IF FF – Avesta AIK
2018-08-05

Efter seriens sommaruppehåll var det så dags för match igen när Gefle under lördagen gästades av Avesta AIK. - Skönt med tre poäng och en bra inledning av hösten, sa tränare Tomas Axlund efter 3–1 segern.

Gefle var det bolldominerande laget redan från start men avsaknaden av farliga lägen gjorde att det skulle dröja dryga halvtimmen innan laget gjorde matchens första mål. Ida Pettersson bröt sig loss på vänsterkanten och passade till en omarkerad Lina Bälin som rullade in 1–0.

Avesta replikerade snabbt när Moa Hjalmarsson kom fri och placerade in en kvittering för bortalaget. Gefle återtog kommandot efter 1–1 och radade upp hörnor och målchanser, men brist på fokus i avsluten gjorde att matchen gick till pausvila med 1–1.

I den andra halvleken fortsatte Gefle att vara offensiva vilket resulterade i en straffspark bara fem minuter in i andra halvlek, storasyster Bälin stegade fram och satte 2–1 till hemmalaget.

Efter att Gefle återigen tagit ledningen i matchen släppte anspänningen och det blev ett mer avslappnat spel från Gefles sida. Inbytta Clara Engstrand tog bara nio minuter på sig innan hon helt friställd, tack vare hårt jobb av forwardskollegan Jessica Westrin, gjorde 3–1 vilket också blev matchens slutresultat.

• Vi är i stora delar nöjda med spelet och kan ta med oss mycket positivt från matchen, avslutar Axlund.

Härnäst väntar omgång 2 i Svenska Cupen nu på onsdag den 8 augusti när elitettan-laget IK Uppsala kommer på besök till Gavlevallen klockan 19:30. Nästa omgång i serien spelas även den på Gavlevallen, söndag 12 augusti klockan 14:00 möter Gefle Enköpings SK UK, hoppas vi ses då!

Gefle IF FF – Avesta AIK 3-1 (1-1)

1-0 Lina Bälin 27´

1-1 Moa Hjalmarsson 31´

2-1 Elin Bälin 49´

3-1 Clara Engstrand 64´