Matchrapport: Falkenbergs FF - Gefle IF FF

Efter det oavgjorda resultatet mot Helsingborg så väntade ännu ett topplag när Gefle gästade Falkenberg. Formstarka Falkenberg visade också varför de är serieledare när de tog ledningen genom ett snyggt volleymål av Anton Wede. Detta gav Falkenberg energi och de lyckades också utöka ledningen precis innan halvtid. Under andra halvleken gjorde Gefle ett försök att komma tillbaka och hade flertalet målchanser men istället var det Robin Östlind som fastställde slutresultatet till 3-0 för hemmalaget.

Gefle IF FF:

Strömberg, Gussman, Sansara, Björkman, Floren, Kralj, Lantto (Sandlund 87`), Ljungberg, Bengtsson, Johansson, Törnros (Bergmark Wiberg 69`).

Falkenbergs FF:

Nilsson, Englund, Karlsson, Karlsson, Özen, Östlind, Wede, Carlsson (Zetterberg 81`), Söderström (Laci 72`), Egbuchunam, Pärsson (Krizanovic 78`)

Matchsummering:

1` Falkenberg tar avsparken och vi är igång!

2` Gefle får matchens första målchans när Christian Ljungberg slår en välplacerad hörna som går fram till Samuel Gussman. Gussman får tyvärr inte ordning på skottet och Falkenbergs försvaret lyckas avvärja.

3` En snabb spelvändning från Gefle ger Leo Bengtsson chansen att bryta in i straffområdet men en fin brytning från Falkenbergs försvarare avvärjer situationen.

7` Erik Törnros får en rejäl smäll och blir liggandes. Samtidigt får Mahmut Özen gult kort.

18` Falkenbergs Egbuchunam får bra skottläge utanför straffområdet men skottet går på egen spelare och vi har fortfarande mållöst.

21` Falkenberg tar ledningen när Anton Wede får drömträff på volley som Strömberg är chanslös på.

32` Ett fint inlägg ger Egbuchunam chansen att avsluta men nicken går utanför.

36` Långt anfall från Falkenberg där Robin Östlind får chansen att avsluta men August Strömberg gör en ett bra ingripande och räddar skottet.

38` Falkenberg får frispark i farligt läge men frisparken skjuts utanför.

43` Ytterst nära att Falkenberg utökar ledningen när Karl Söderström spelar in till Erik Pärsson men avslutet går tätt utanför.

45+1` Falkenberg utökar ledningen när Karl Söderström får bollen i straffområdet och placerar in bollen bakom Strömberg.

45+2` Domaren blåser för halvtid och vi har en tvåmålsledning för hemmalaget Falkenberg.

46` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång!

51` Frispark i farligt läge för GIF. Frisparken skjuts av Ljungberg och blir farligt men Falkenbergsförsvaret är vakna och styr ut skottet.

52` Östlind får plötsligt mycket yta att avsluta från sin vänsterposition men denna gång är det Gefleförsvaret som är vakna och styr ut skottet.

55` Ytterst nära reducering när Törnros nästintill blir fri med målvakten men det blir väldigt lite yta att avsluta och Hampus Nilsson räddar ut till hörna.

57` Fint anfall från Gefle som slutar med att Sansara får chansen att avsluta utanför straffområdet men det tunga skottet går tyvärr över målet.

58` Östlind utökar ledningen för Falkenberg när han blir fri med Strömberg och rullar säkert in bollen. Tungt för Gefle som jagat en reducering under andra halvlek och haft en del chanser.

68` Leo Bengtsson bryter in i banan och prövar skott men Nilsson räddar och hemmalaget behåller sin tremålsledning.

76` Leo Bengtsson hittar fram till Christian Ljungberg som skjuter tätt utanför. Väldigt nära reducering för Gefle.

80` En snabbt slagen frispark av Floren gör Piotr Johansson nästintill fri men skottet går över.

90` Vi har sex minuters tilläggstid.

90+1` Christian Ljungberg skjuter ett tungt skott som Nilsson i Falkenbergsmålet räddar.

90+6` Domaren blåser av matchen och Falkenberg vinner med 3-0.