Kontraktet säkrat efter stor dramatik
170902 Gefles Bajram Ajeti jublar med lagkamrater efter 0-1 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Gefle den 2 september 2017 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Det blev en otroligt nervös eftermiddag för alla Geflesupportrar. I och med en 4-1-förlust på Grimsta blev det mycket fokus på andra resultat. Med bara 10 minuter kvar så låg Gefle på kvalplats, men tack vare ett sent Värnamomål hemma mot Örgryte undviker Gefle kval och blir kvar i Superettan 2018.

Vi fick se en väntad matchinledning med ett hemmalag som ville hålla i boll och ett Gefle som stod rätt i försvaret men också var skickliga framåt de gånger man fick tag i bollen. Att BP är Superettans bästa lag visade sig tyvärr också tidigt. Efter knappa kvarten spelad bryt sig Markus Gustafsson loss på högerkanten och chippade in bollen till Viktor Gyökeres som nickade in 1-0 till seriesegrarna.

Efter målet flyttade GIF fram positionerna något och var framgångsrika i sitt presspel, bollinnehavet ökade och man tog kommandot över matchen. Precis när Gefles övertag tycktes vara som störst kom istället en riktig kalldusch när BP:s skyttekung Gyökeres satte sitt andra mål för dagen. Samtidigt föll målen olägligt på andra platser i landet för Gefles del och vi gick till pausvila med en otrolig spänning inför de sista 45 minuterna.

Matchbilden fortsatte på samma vis i andra halvleken. BP:s skicklighet den sista tredjedelen var skillnaden mellan lagen i en annars mycket jämn match. Gefle hade förtvivlat svårt att komma till lägen och istället fortsatte BP att vara sylvassa framåt. 3-0 kom med tjugo minuter kvar och då var det nog många supportrar som började snegla mot andra matcher än den som pågick på Grimsta. Resultaten hade vid det här läget nämligen gått emot Gefle på alla plan och man var nere på kvalplats.

BP trummade också på och Gyöekeres löpte sig till ytterligare ett bra läge som han utnyttjade för sitt tredje mål i matchen. Hemmalaget fick en hel del ytor att springa på när Gefle lyfte upp spelet.

Till slut kom ändå ett tröstmål för Gefle. Ajeti kunde göra sitt elfte mål på lika många matcher efter att ha blivit fint framspelad av Montiel. Samtidigt nåddes Geflesupportrar av rapporter att Värnamo tagit ledningen hemma mot Örgryte. Målet innebar att Gefle tackvare bättre mlskillnad än ÖIS tog sig upp ovanför kvalstrecket. Det blir alltså efter en otrolig höst spel i Superettan även nästa år för Gefles del!

Brommapojkarna – Gefle IF 4-1 (2-0)

1-0 Gyökeres 14´

2-0 Gyökeres 37´

3-0 Kabran 68´

4-0 Gyökeres 72´