Hümmet och Strömberg matchvinnare på Vångavallen
170417 Gefles mŒlvakt August Stršmberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Ett tidigt ledningsmål och en målvakt i storform var receptet för att bryta förlustsviten för Gefles del. Hümmet satte efter 12 minuter snyggt 0-1 och GIF kunde därefter hålla undan till tre poäng.

Grunden till segern lades tidigt i matchen. Redan efter 12 minuter satt ledningsmålet efter ett mycket fint anfall. Piotr Johansson tog snyggt emot en längre passning som han spelade till Hummet. Anfallarens avslut kom utanför straffområdet och var hårt, Marko Johansson i hemmamålet kunde trots att han var på bollen inte stoppa den från att gå i mål.

Matchinledningen var i övrigt jämn både vad gäller bollinnehav och målchanser men efter drygt 20 minuter tog hemmalaget över. Främst attackerade TFF via kanterna och Gefles backlinje fick ta hand om en hel del inlägg.

Chansmässigt fortsatte det ändå vara jämnt halvleken ut och båda lagen hade bud på mål. Gefle genom en dubbelchans där Trelleborgsmålvakt Marko Johansson gjorde två makalösa benparader. Trelleborg å sin sida skapade ett par farliga chanser när man lyckades med instick centralt men skärpan i avsluten fanns inte och Strömberg motade det som träffade innanför målramen.

Tränare Poya Asbaghi var nöjd med matchens första halva,

Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Det är jämnt och båda lagen skapar chanser. Vi har bud på fler mål och får till de spelvändningar vi var ute efter. Vi får till fler spelvändningar i första halvlek än vi haft totalt de två tidigare matcherna.

Under den andra halvleken tog hemmalaget över rejält och hade det mesta av bollinnehavet. Strömberg tvingades även till ett par svettiga räddningar och målvakten spelade en helt avgörande roll i de tre poängen. Årets första bortaseger är därmed ett faktum och den långa tunga förlustsviten är bruten!

Poya sa så här om den andra halvleken,

I andra halvlek blev vi låga, lägre än vad vi ville. Men det är lätt hänt när man förlorat åtta raka och vill hålla ledningen. Framförallt tappar vi bollen för enkelt vilket gör att vi blir nedtryckta. En eloge till August i målet som gör det riktigt bra.

Trelleborgs FF – Gefle IF 0-1 (0-1)

0-1 Hümmet 12´

August Strömberg - Anton Lans, Martin Rauschenberg, Jens Portin - Piotr Johansson, Jonas Lantto, René Makondele (Bjelkendal Haaranen 84´), Jesper Florén - Adam Bergmark Wiberg (Tshakasua 70´), Johan Oremo, Deniz Hümmet.

Avbytare; Tshutshu Tshakasua, Melvin Mårtensson Almevid, Adrian Bjelkendal Haaranen, Kevin Persson, Viktor Frodig