Gefledamerna i fortsatt serieledning
2017-08-14

Gefledamerna gästade under söndagskvällen talangfulla Valbo FF på Åbyvallen och efter en stark slutforcering så lyckades man bärga de tre poängen.

Gefle gick inte riktigt att känna igen i matchinledningen där känslan är att hemmalaget bestämt sig för att ge serieledarna en riktig match, och det är precis vad man gör. Efter halvtimmen spelad så började Gefle ta för sig på ett annat sätt, och visst bidrar Mathilda Henrikssons pigga inhopp till den förändringen. Halvleken slutar dock mållös trots att bortalaget skapade några riktigt farliga målchanser.

-Vi får ingen fart i anfallen och det ser lite segt ut i matchens
inledning, säger Gefles tränare Tomas Axlund

I den andra halvleken visade Gefle upp ett helt annat spel och genom detta spelövertag skapade laget flertalet farliga målchanser. Det dröjer dock till en hörna i den 70: onde minuten innan laget får hål på en storspelande Ida Ejekrans - en hemmamålvakt som stundtals är fenomenal. Hörnan slogs av Elin Bälin och vem dök upp, om inte Jessica Westrin som varit lyckosam denna vecka.

- Vi tar ett ordentligt omtag i halvtidspausen och det är mycket starkt
av spelarna att komma ut och göra en så bra andra halvlek, säger Tomas Axlund. Vi är såklart nöjda med de båda prestationerna denna vecka och nu ser vi fram emot ett inspirerande derby på lördag, avslutar en glad Axlund.

Extra beröm till Gabrielle Wågström, Elin Bälin och viktiga Clara Engstrand.

Härnäst väntar en träningsvecka för Gefle innan laget på lördag spelar seriefinal mot Sandvikens IF på Gavlevallen kl. 13:00. Vi hoppas slå publikrekord och välkomnar därför alla till matchen, hoppas vi ses!

Valbo FF - Gefle IF 0-1 (0-0)

0-1 Jessica Westrin 70'