"Deniz mål är en fantastisk presentation"
170417 Gefles Deniz HŸmmet infšr fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

På torsdag är det återigen dags för match hemma på Gavlevallen när Östers IF kommer på besök. Matchstart 19:00 och vi erbjuder dig att ta med dig en kompis som vi bjuder på biljetten. Gefle IF kommer från en bortaförlust (3-2) mot Norrby så sent som i måndags.

Thomas Andersson, hur kommer det sig att det blev förlust mot Norrby?
Det är helt enkelt så att vi inte gör en tillräckligt bra prestation för att vinna matchen.   Efter att vi tar ledningen tidigt så blir vi mer och mer utspridda under halvleken och vi har svårt att få tryck på Norrby. Sen är 3-1 eller olyckligt mål i början av andra halvleken. Jag tycker dock att vi gör en bättre andra halvlek och får bättre energi, bland annat med bra inhopp av Hjelte och Tshakasua.

Vad tycker du om era egna mål (Oremo och Hümmet)?
Deniz mål är en fantastisk presentation efter att Jacob Hjelte räddat tillbaks bollen och Oremos mål kommer efter en snabb frispark, ett bra djupledsspel och ett bra avslut. Vi är bra på att göra mål, men just nu räcker det inte när vi släpper in så många.

Match igen imorgon, hemma mot Öster. Skönt med en match igen så snabbt?
Ja, det är det. Det handlar om att komma igen och skaka av sig, klara av att se framåt och göra lite bättre prestationer. Försvarsspelet behöver upp ett par snäpp.

Vad ändrar ni på från matchen mot Norrby?
Man får ju tusen tankar och idéer. Men vi känner att offensiven är bra och giftig och vass. Och skulle vi ändra allt för mycket så skulle vi riskera att kunna tappa något där. Vi vet ju också att gör vi det som krävs i varje situation i varje enskild roll så håller vårt spel hög nivå.

Hur ser du på Öster som är nästa motståndare?
De är försvarsstarka och välbalanserade utan boll. De står för snabba attacker och har spelare som är giftiga i djupled.

Någon skillnad i truppen från förra matchen?
Christian Ljungberg är tillbaks efter avstängningen senast men Albin Lohikangas utgår, han är skadad.