Delad poäng i derbyt
2017-08-20

Gefle spelade under lördagen ett hett derby mot tabelltvåan Sandvikens IF. Gefle inledde matchen vasst men SIF kunde både reducera och kvittera i en match som slutade 3-3.

Efter regnvädret på lördagsförmiddagen klarnade himlen upp lagom till matchstart och derbyt spelades framför drygt 350 åskådarna i solsken. Sandviken skapade inledningsvis ett tryck mot hemmalaget men några större målchanser blev det inte, det var istället Gefle som skulle göra matchens första mål när Clara Engstrand höll sig framme i straffområdet och sköt in 1-0 efter en hörna. Det dröjde inte länge förrän målskytten tillika Gefles nickdrottning höll sig framme igen och nickade in 2-0 för hemmalaget. När Anna Björklund på retur sköt in 3-0 till Gefle drogs en lättnadens suck hos alla Geflesupportrar men Sandviken skulle snabbt reducera. I minut 45 gjorde Therese Westin 3-1 och därmed fick bortalaget lite energi innan pausvilan.

• Vi har inte så mycket boll som önskat i matchinledningen, men samtidigt skapar inte Sandviken något under den perioden heller. Med halvtimmen spelad lossnar det ordentligt och jag är mycket glad över de tre målen. Däremot är jag inte lika lycklig över att vi låter dem reducera kort innan pausvilan, säger Gefles tränare Tomas Axlund.

I den andra halvleken fortsatte de båda lagen att anfalla och det var säkert en match i publikens smak. Sandviken fick möjligheten att reducera och det var Wilma Näslund som satte 3-2 i minut 52 och senare kvitterade, seriens skytteligaledare Therese Westin till 3-3 i minut 75. Efter kvitteringen avtar intensiteten i matchen för att istället övergå i en mental kamp mellan de båda talangfulla lagen. Matchen slutade, precis som i våras med ett oavgjort resultat där det denna gång var Sandviken som lyckades vända ett jobbigt underläge till en poäng.

• Den andra halvleken blev en mental kamp då vi inte lyckades stänga matchen i inledningen. När Sandviken gjorde sina två mål så testades vi som lag och den här matchen skulle ha kunnat sluta hur som helst. Vi lyckades dock bärga en poäng och det får ses som ett godkänt resultat denna eftermiddag, avslutar Axlund.

I Gefle förtjänar Jennifer Wiker, Kajsa Erihn och inhopparen Lina Bälin extra beröm.

Härnäst väntar en träningsvecka för Gefle innan laget på fredag åker upp till Hudiksvall för att möta IF Team Hudik på Glysis Sparbanken Arena kl.19:00

Gefle IF - Sandvikens IF 3-3 (3-1)

1-0 Clara Engstrand 33´

2-0 Clara Engstrand 35´

3-0 Anna Björklund 39´

3-1 Therese Westin 45´

3-2 Wilma Näslund 52´

3-3 Therese Westin 61´