Ajeti tvåmålsskytt i storseger mot Falkenberg
2017-09-03
170902 Gefles Bajram Ajeti jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Gefle den 2 september 2017 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Gefle kom till spel mot topplaget Falkenberg med en rad olika förändringar. Jesper Floren, Deniz Hümmet och Anton Lans var sedan matchen mot Åtvidaberg avstängda. Detta innebar att Jesper Björkman, Jens Portin och Adam Bergmark Wiberg klev in i startelvan. Tränare Asbaghi valde även att låta Christian Ljungberg starta vilket innebar att Juan Diego Gutiérrez inledde matchen på bänken

Maximal utdelning i första halvlek
Det skulle bli en mycket positiv första halvlek för GIF. Efter en något trevande inledning av matchen så skulle matchen få fart med ett ledningsmål. Jesper Björkman hittade Bajram Ajeti med en fin passning som norrmannen förvaltade på bästa vis med en fin mottagning och ett kyligt avslut i form av en yttersida som letade sig in i mål.

Gefles fina anfallsspel skulle vara första halvlekens stora samtalsämne och istället för att Falkenberg jagade kvittering så var det snarare GIF som låg närmast nästa mål. Bara elva minuter efter öppningsmålet så kom också utökningen. Jonas Lantto mötte en boll i mittplan och hittade Ajeti med en fin passning. Ajeti visade sig återigen iskall i avslutet och rundade Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet innan han kunde slå in bollen i mål.

Bergmark Wiberg satte punkt för en perfekt första halvlek
Falkenberg försökte förgäves komma tillbaks i matchen men det var allt som oftast Gefles anfall som resulterade i de hetaste målchanserna. 0-3 målet skulle också komma innan halvtidsvilan. Lantto tog bollen till anfall i en spelvändning och kunde behärskat hitta Bergmark Wiberg med ett inlägg som nickades in från nära håll. Bergmark Wibergs mål, som också var hans första i GIF-tröjan satte också punkt för Gefles målfyrverkeri under första halvlek.

En kontrollerad andra halvlek
Falkenberg var det lag som kom ut med mest energi under början av andra halvlek. August Strömberg, som gjorde en väldigt stabil insats, fick också göra några kvalificerade räddningar när Falkenberg försökte komma tillbaks in i matchen.

Strömberg tillsammans med Gefleförsvaret spelade väldigt disciplinerat och lyckades även komma till farliga spelvändningar. Det var också GIF som skulle få sätta punkt på  matchen.  I 90:e minuten byttes Jakob Hjelte in och hann bara vara på planen i trettio sekunder innan han blev fint framspelad av Piotr Johansson och kunde sätta bollen på volley.  Därmed skrevs resultatet till 0-4 och Gefle tar därmed sin tredje raka bortaseger.

Falkenbergs FF – Gefle IF 0-4 (0-3)

0-1 Bajram Ajeti 9´

0-2 Bajram Ajeti  20´

0-3 Adam Bergmark Wiberg 38´

0-4 Jakob Hjelte 91´