Matchrapport: Gefle IF FF - Jönköpings Södra IF

Efter en tung uddamålsförlust mot Örgryte så väntade ännu en tuff match då Jönköping Södra väntade på bortaplan. Det var också ett hemmalag som hade mycket bollinnehav och Gefle fick inrikta sig mycket på försvarsspel. Försvarsspelet fungerade också bra, mycket tack vare August Stömbergs starka insats i Geflemålet.  Det såg också ut som att Gefle skulle kunna ta hem en poäng hem till Gävle men på övertid gick det inte att hålla emot längre då Jakob Orlov fick tag i bollen i straffområdet och sköt segern till Jönköping. Tung förlust för Gefle som istället får rikta in sig på hemmamatchen mot Falkenberg på söndag.

Jönköpings Södra IF – Gefle IF FF 1-0 (0-0)

1-0 Orlov 90+1’

Avslut: 8-1
Hörnor 13-3
Varningar: 2-1

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Gussman, Zarkovic, Björkman, Floren, Kralj, Lantto, Ortmark (Housni 84`), Johansson, Bajrovic (Shaze 75`), Törnros (Bergmark Wiberg 62`).

Jönköpings Södra IF

Pettersson, Jallow, Moberg, Crona, Eek (Lindahl 68`), Vagic, Smylie, Fendrich, Al-Ammari, Thelin, Orlov.

Matchsummering:

1` Tommy Thelin tar avsparken och vi är igång!

4` Riktigt nära matchens första mål när Jönköping får genom ett fint inlägg chansen att avsluta i straffområdet men Gefleförsvaret lyckas blockera. På returen får Fendrich chansen att skjuta men räddas av Strömberg till hörna. Hörnan blir resultatlös.

10` Jönköping bättre under de inledande tio minuterna och har haft mycket av bollinnehavet.

10` Smylie avslutar från distans men Strömberg kan göra sin andra räddning för dagen.

19` Zarkovic går framåt och försöker hitta Bajrovic men Pettersson i Jönköpingsmålet är med på noterna och kan avstyra anfallet.

24` Jönköping får en farlig målchans när Al-Ammari slår in ett inlägg till Orlov men skottet blockeras till hörna som blir resultatlös.

26` Jönköping är inne i en fin period. Närmast mål är Crona som försöker slå ett inlägg som istället går på mål. Strömberg räddar med en fin enhandsräddning

30` Orlov prövar skott som går på Geflespelare och ut till hörna.

31` Förre Geflespelaren Orlov är inblandad i mycket och denna gång är det ett inlägg som han får chansen att nicka men Strömberg med ännu en fin räddning.

39` Jönköping ställer om och Jallow får chansen att avsluta men Strömberg räddar.

42` Crona med ett farligt skott som Strömberg räddar. Thelin slår in returen i mål men det är offside.

45+1` Domaren blåser för halvtid och vi har mållöst inför den andra halvleken!

46` Törnros tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

51` Törnros får chansen att avsluta efter en frispark från distans men Pettersson räddar.

56` Lukas Eek tilldelas matchens första varning.

57` Smylie med ett hårt skott men rakt på Strömberg som räddar.

58` Jönköping får hörna som skarvas till Al-Ammari men skottet på volley går över

60` Törnros får en smäll och vi har ett litet avbrott i spelet.

62` Fin sekvens från Gefle där Bajrovic kommer med fart in i straffområdet och försöker nå Piotr Johansson som dock dock inte når bollen.

62` Efter smällen som Törnros fick så väljer Gefle att istället byta in Bergmark Wiberg.

67` Gefle har sett allt bättre ut anfallsmässigt i den andra halvleken och det är nära när bollen spelas in till Bajrovic som dock inte får tillräckligt mycket kraft i sin nick och Pettersson kan rädda.

72` Bollen spelas fram mot Bajrovic i straffområdet men Pettersson är vaken och fångar bollen innan Bajrovic hinner avsluta.

74` Moberg får chansen att avsluta på en hörna men skottet är ganska tamt och Gefle lyckas få undan bollen.

79` Det blir väldigt farligt när Vagic får bollen i straffområdet men Gefleförsvaret lyckas täcka undan bollen.

83` Gefle får plötsligt mycket yta och prövar skott som går på Jönköpingsförsvarare och ut till hörna. Hörnan blir resultatlös.

86` Moberg tilldelas en varning.

90` Crona skjuter en frispark från vänster men Strömberg räddar.

90` Vi har fyra minuters tillägg här i Jönköping.

90+1` Jönköping gör mål. Detta genom Jakob Orlov som får tag i bollen i straffområdet och rullar in ledningsmålet för hemmalaget.

90+3` Samuel Gussman tilldelas gult kort.

90+4` Domaren blåser och matchen är slut.