GIF förstärker

Med sjutton omgångar avklarade passar Gefle IF på att förstärka truppen. Under onsdagen presenterades klubbens senaste tillskott i 26-årige Johan Bertilsson. Han kommer närmast från spel i Zaglebie Lubin i den polska högstaligan.

hasse-Det är en eftertraktad spelare som vi är väldigt glada över att ha kunnat knyta till oss. Vi hoppas att Johan hinner bli spelklar redan till på söndag, säger sportchef Hasse Berggren.

Johan Bertilsson är född 1988 och har västgötska Hova IF som moderklubb. Han har därefter representerat Carlstad United, Degerfors IF och allsvenska Kalmar FF. Från Kalmar har han sedan varit utlånad, först till Jönköping Södra och ifjol till Degerfors. Där blev han delad tvåa i Superettans poängliga med sexton mål och fyra assist. Efter den succén värvades han inför säsongen 2014 till Zaglebie Lubin i den polska högstaligan.

Nu går resan alltså vidare i GIF för Bertilsson, som är en mycket användbar spelare. Det är en offensiv kraft som kan nyttjas på mittfältet såväl som forward. Avtalet med GIF sträcker sig över 2,5 år.

-Jag tror att jag kan bidra i det offensiva spelet med min teknik och skapa målchanser åt mig själv och mina lagkamrater, säger Bertilsson.

Gefle IF önskar Johan varmt välkommen till klubben!

Johan Bertilsson och tränare Roger Sandberg på onsdagens presskonferens.

Johan Bertilsson och tränare Roger Sandberg på onsdagens presskonferens.

Text: Claes Wallgren