Svenska cupen: Inför Gefle IF-Varbergs BoIS FC

Efter en veckas träning på naturgräs i Barcelona är Gefle IF tillbaka på Strömvallens konstgräs. Väl där har laget hunnit med ytterligare några dagars träning innan det på lördag är dags för årets första tävlingsmatch. Detta sker då Superettan-laget Varbergs BoIS FC gästar Strömvallen för första omgången i Svenska cupens gruppspel, där även Helsingborg och Assyriska ingår i GIF:s grupp. Pelle Olsson ser fram mot att spela match igen:

Allvaret börjar för Pelle & co

-Det ska bli intressant att se laget i match igen. Vi hade en bra vecka i Barcelona, men har inte spelat match på två veckor. Dessutom är det årets första tävlingsmatch, så man kan säga att det börjar på allvar nu. Jag tycker att vi har haft pigga ben på slutet. Vi fick två träningslediga dagar efter lägret och det märks på spelarna, säger GIF-tränaren.

Gefles säsongsinledning har bjudit på spridda skurar, såväl resultat- som prestationsmässigt, men på det stora hela har det varit en positiv start på året. Efter den inledande vinsten mot Mariehamn blev det förlust mot Djurgården, kryss mot Brommapojkarna och ytterligare en förlust mot Syrianska senast. Det enda riktigt negativa inslaget är egentligen Daniel Bernhardssons korsbandsskada, som enligt prognosen håller den rutinerade lagkaptenen borta från spel i ett halvår. Borta från spel sedan tidigare är Johan Svantesson, Sive Pekezela och William Lundin, där den sistnämnde dock har tränat med laget den senaste tiden. Juniorerna Emil Bellander och Erik Olsson, som varit med i de tidigare träningsmatcherna, spelar med juniorlaget i helgen.

Gästande Varbergs BoIS FC har spelat fem träningsmatcher hittills med blandade resultat. Två fina bortasegrar mot Halmstad BK (2-1) och Jönköping Södra (3-2) har följts upp med en klar 4-0-förlust mot Landskrona och 3-3 mot Ljungskile. Senast förlorade man med 3-1 mot allsvenska nykomlingen Östers IF. I Varberg, som ifjol slutade på elfte plats i Superettan, spelar bland annat före detta Elfsborgs-spelaren Joakim Sjöhage.

Gefle IF ser fram mot en fin fotbollseftermiddag och hälsar alla hjärtligt välkomna till Strömvallen på lördag!

Wikström tar ena mittbacksplatsen mot Varberg

Vad? Gefle IF-Varbergs BoIS FC, Svenska cupen (gruppspel, match 1).

Var? Strömvallen.

När? Lördag 2 mars kl. 16.00.

Hur? Biljetter köps på plats på Strömvallen. Mer info här.

Gefle IF:s trupp: Mattias Hugosson, Emil Hedvall, Olof Mård, Erik Törnros, David Fällman, Anders Wikström, Marcus Hansson, Jens Portin, Joachim Adukor, Johan Oremo, Pär Asp, Alexander Faltsetas, Mikael Dahlberg, Zakaria Abdullai, Jonas Lantto, Jakob Orlov, Simon Lundevall.

Gefle IF:s startelva offentliggörs i vanlig ordning en timme före avspark.

Text: Claes Wallgren