Strömvallen ligger redo för 2013

Med bara tjugo dagar kvar till årets första träningsmatch, mot IFK Mariehamn borta, drar Gefle IF igång träningen på allvar. Laget tjuvstartade förvisso träningen redan förra veckan, men måndagen den sjunde januari är det äntligen dags att beträda Strömvallens konstgräs igen.

Nu börjar allvaret för Pelle & co

-Vi hade en introduktionsvecka med tre fotbollspass och ett fyspass. Nu är det Strömvallen som gäller och då kan vi börja jobba med vårt spelsätt i försvar och anfall. Parallellt med detta kommer vi att bygga upp fysiken. Första veckan består av ett test, två styrkepass och fem fotbollspass, berättar Pelle Olsson.

GIF startar måndagen med fystester medan eftermiddagen vigs åt årspremiär på Strömvallen. Tre spelare inleder säsongen i rehabträning: Johan Svantesson, Marcus Hansson och William Lundin. Mikael Dahlberg vilar tills vidare från fotbollsträning i väntan på att hans skadade finger ska läka. På plats finns nyförvärvet Anders Wikström liksom sydafrikanen Sive Pekezela, som är med tills vidare.

Mer om Gefle IF:s försäsongsupplägg och träningsmatcher hittar ni här. Pelles sammanfattning av säsongen 2012 finner ni här.

Text: Claes Wallgren