Allsvenskan tar EM-ledigt

Gefle IF tog som bekant en både skön och viktig seger mot Örebro SK. Nu tar Allsvenskan ett långt EM-uppehåll till början av juli. För Gefles del innebär uppehållet i matchandet ett välbehövligt avbrott efter fem tuffa matcher på fjorton dagar.

Laget får nu helledigt i elva dagar innan träningen återupptas den 4 juni. Då väntar först två veckors träning för GIF och sedan ett läger i Leksand, där man bland annat möter Åtvidaberg i Mockfjärd onsdagen den 20 juni. Den 25 juni spelas ytterligare en träningsmatch mot GIF Sundsvall i Delsbo. Därefter tränar Gefle som vanligt veckan ut innan allvaret börjar igen måndagen den 2 juli, då GIF åker till Olympia för att möta Helsingborg i Allsvenskans tolfte omgång.

Juli månad bjuder på en hel del heta fotbollsupplevelser. Förutom bortamatcherna mot Helsingborg och Göteborg väntar tre väldigt spännande hemmamatcher. Först ut är Gefle IF:s möte med GAIS, som endast ligger två poäng bakom i tabellen. I slutet av månaden väntar två raka lördagsmatcher på Strömvallen mot IFK Göteborg respektive Malmö FF – den sistnämnda matchen är också årets Stora fotbollskalas. Idel spännande allsvenska matcher i förhoppningsvis bästa högsommarväder, missa inte det! Nedan följer spelschemat för juli månad:

 

Helsingborgs IF-Gefle IF, Olympia, måndagen den 2/7 kl. 19.00.

Gefle IF-GAIS, Strömvallen, söndagen den 8/7 kl. 16.00.

IFK Göteborg-Gefle IF, Nya Ullevi, lördagen den 14/7 kl. 16.00.

Gefle IF-IFK Göteborg, Strömvallen, lördagen den 21/7 kl. 16.00.

Gefle IF-Malmö FF, Strömvallen, lördagen den 28/7 kl. 16.00.

 

Text: Claes Wallgren