Krönika: Trubaduren på läktaren 120426

Regntunga skyar vart än jag går. Var det över innan det ens börjat?! Måhända skrämde den stora AIK klacken alla på Strömvallen igår?

Som Wikegård sa, Gävleborna sitter på händerna. Ja, ikväll tystade dom oss, både på plan och utanför. Inte ens ett knallskott kunde väcka liv i Vårt GIF i kväll. Många i publiken tittar och lyssnar mer efter några som skriker och hejar på laget, även om vissa tillmälen kan ifrågasättas. Men är man supporter då
ska man ha synpunkter. Låta sig ryckas med, inte bara stillasittandes och stillatigandes nöja sig med vad som sker. Utan våga leva med i spelet.

Märkligt att ca 800 AIK supportrar kan tysta hela Gävle. Varför? Har vi ingen stolthet? Vad är det som behövs för att vi ska våga oss att ge oss hän?
Det som hände på Strömvallen är det som kallas idrott, ups and downs. Men mitt GIF hjärta tystar ingen AIK klack oavsett hur stor och högljudd den än må vara.

Jag vet att spelet inte värmde ikväll, vi såg kanske lite vilsna ut ibland. Vi överlever säkert även detta nederlag även om det för stunden känns blytungt. En tröst är att AIK skapade inte heller särskilt mycket mer. Men jag såg glädjeämnen även i kväll, och det är i stunder som dessa man ska söka det positiva. Pelle kanske hittar andra saker, men jag gläds åt Min egen favorit Erik ”The Speed” Larsson. Ytterligare en Gävlegrabb, Marcus på mitten, vilken krigare. Sedan i andra halvlek kom nästa glädjeämne in, Jonathan Hellström, vilken lirare. Var har du varit någon stans? Jag visste att du fanns… likt en frälsare kom han in. Med sin smartness, sina sköna finter och sitt självförtroende, så Underbart att se. Se där tre stycken Lirare. Vad har dom då mer gemensamt än att vara duktiga Fotbollsspelare? Jo, dom kommer från Gävle!

Mer negativt än spelet är detta elände med att få sig en kopp kaffe i paus. Man riskerar att missa en del av andra halvlek för sin kopp, varför?
Var är dom som förut gick omkring med en på ryggen jättestor termos, dom gick omkring på läktaren och sålde kaffe. Förslag… återinför detta igen tycker jag.

Det som gjorde mig mest Ledsen ikväll var dessa i GIF spelande flickor som agerade bollkallar eller bolllisor om ni så vill.
Vem anser det lämpligt att unga flickor eller pojkar ska agera bollhämtare framför ca 800 skrikande bortafans? Dom vågade inte hämta bollarna i går. Några bollar åkte enkelt upp i klacken och hamnade i andras ägo. Skärpning där GIF, tack. Vuxna personer där nästa gång tack.

Men ”It ain´t over until the fat lady sings” mina vänner. Vi tar nya tag nu, om en vecka kommer ”Peking” på besök, IFK Norrköping alltså. Men då Geflar anamma!

En Gång Gefle, Alltid Gefle!

//Trubaduren på Läktaren