Inför Gefle IF-AIK

”Allting blir lättare när man får med sig en seger.”

 

 

 

Det går undan i Allsvenskan. För GIF:s del stormar seriespelet nu vidare in i sjätte omgången med match mot AIK. Gefle IF tog säsongens första seger när man, efter en imponerande andra halvlek, besegrade Kalmar med 1-0 på bortaplan senast. Den mycket efterlängtade trepoängaren gav laget en välbehövlig knuff uppåt i tabellen – från jumbopositionen till en lite mer behaglig trettondeplats. Enligt tränare Olsson var det en viktig seger på många sätt.

-Vi är såklart glada över segern mot Kalmar, som gav tre poäng men också energi till laget. Allting blir lättare när man får med sig en seger, så det var en bra match på så sätt.

Nu väntar spel mot försvarsstarka AIK, som släppt in ynka tre mål och dessutom är obesegrade efter fem spelade matcher.

-AIK är ett hårt jobbande lag som är väldigt bra i försvarsspelet. De har flera individuellt starka försvarare. Sen har anfallaren Celso Borges kommit in i laget. Även om han inte har presenterat sig riktigt för den svenska publiken än så är det en riktig klasspelare. Det blir en tuff match mot AIK, som slutade tvåa ifjol och har inlett bra även i år, säger Pelle om motståndarna, som för tillfället befinner sig på fjärde plats i tabellen.

Gefle IF:s säsongsinledning har bjudit på både toppar, där Kalmar-matchen hamnar högst, och dalar, där förlusten mot Åtvidaberg var den klart djupaste. Visst ska man akta sig för att säga att tabellen ljuger, men faktum är att GIF:s fem poäng hade kunnat vara fler. Ett olyckligt självmål mot Syrianska och en sen kalldusch mot Elfsborg har inneburit poängtapp, som inte känts särskilt logiska. Matchen mot AIK är den ena av två raka hemmamatcher för Gefle – man möter Norrköping hemma den 3 maj – i det späckade spelschemat.

-Det är tätt mellan matcherna och kort tid att ladda om, men vi kommer förberedda. Det blir nog en annan typ av match med mer duellspel. Men vi ser fram emot en tuff match i tät inramning på Strömvallen.

Pelle Olsson gör en ändring i truppen jämfört med senast. Johan Svantesson skadade fotleden på onsdagens träning och ersätts av Jonathan Hellström. Startelvan offentliggörs i vanlig ordning på hemsidan en timme före avspark.

Arena och matchstart: Strömvallen, torsdagen den 26/4 kl. 18.30.

Gefle IF:s lag: Mattias Hugosson, Emil Hedvall, Olof Mård, Linus Malmborg, Sebastian Senatore, Zakaria Abdullai, Pär Asp, Alexander Faltsetas, Jakob Orlov, Hjalmar Öhagen, Daniel Bernhardsson, Mikael Dahlberg, David Fällman, Jonas Lantto, Marcus Hansson, Eric Larsson, Jonathan Hellström, Johan, Oremo.

Senaste matcher: 10/4 Åtvidaberg-GIF 6-1, 16/4 GIF-Elfsborg 1-2, 21/4 Kalmar-GIF 0-1.

Fjolårets möten: 21/5 AIK-GIF 0-2, 17/7 GIF-AIK 0-3

Tv-sändning: Canal+ Fotboll kl. 18.25.

Radiosändning: Radiosporten P4 kl. 18.25.

 

Text: Claes Wallgren