Inför Gefle IF-IFK Mariehamn

Det är ett formstarkt Gefle IF som kommer till spel i lördagens allsvenska genrep mot åländska IFK Mariehamn. Ingen förlust och en målskillnad på 6-0 är GIF:s starka facit de tre senaste matcherna. Klubben har både värvat och tappat spelare under veckan som gått, då David Fällman skrivit på och Daniel Leino lämnat. Matchen mot Mariehamn är alltså den sista innan Allsvenskan startar den 2 april borta mot Malmö FF. Tränare Olsson vet vad han vill se i genrepet.

-Nu är det en match kvar innan det drar igång och det gäller att ta till vara på den på bästa sätt. Under veckan på Cypern och nu senast mot Brommapojkarna har vi hittat ett bra spel, framförallt försvarsmässigt. Sen har vi kvar en del detaljer att jobba med. Mot Mariehamn vill vi se samma aggressiva försvarsspel som vi har haft på slutet i kombination med ett bra passningsspel, som vi bjöd på i andra halvlek mot Brommapojkarna.

Förutom A-lagsmatchen på lördag spelar även U21-laget hemmamatch på söndag mot GIF Sundsvall (avspark 17.15). GIF ställer upp med hela nio avbytare mot Mariehamn och tanken är att alla ska få speltid i någon av matcherna. Pär Asp, Simon Lundevall och Jens Portin kommer inte till spel i helgen. När det gäller Asp tränade han dock för fullt under fredagen och vilas av säkerhetsskäl.

Annars är det en stark GIF-elva som ställs på benen i lördagens match, där vassa forwardsduon Dahlberg/Orlov återigen kamperar ihop på topp. Missa inte sista tillfället att se GIF spela innan allvaret börjar! Nästa match på Strömvallen är den allsvenska hemmapremiären mot Syrianska FC den 7 april. Avspark 16.00.

Malmborg är redo för spel

Arena och matchstart: Strömvallen, lördagen 24 mars kl. 14.00.

Gefle IF:s lag: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Olof Mård, Linus Malmborg, Sebastian Senatore – Eric Larsson, Marcus Hansson, Alexander Faltsetas, Jonas Lantto – Mikael Dahlberg, Jakob Orlov.

Senaste matcher: 12/3 GIF-GIF Sundsvall 3-0, 15/3 GIF-Mjällby AIF 0-0, 18/3 IF Brommapojkarna-GIF 0-3

Fjolårets möten: 5/3 IFK Mariehamn-GIF 0-1

Tv-sändning: Ingen sändning

Radiosändning: Ingen sändning

[polldaddy poll=6069455]

 

Text: Claes Wallgren