Storseger på Grimsta

Lagom till den stundande allsvenska premiären tycks Gefle IF ha hittat storformen. Efter två förlustfria matcher på Cypern besegrades på söndagen Brommapojkarna med klara 3-0. GIF har nu två vinster och en oavgjord på de tre senaste matcherna och en imponerande målskillnad på 6-0. I dagens kamp på Grimsta IP fastställdes den målmässiga skillnaden av Hjalmar Öhagen, Alexander Faltsetas och Mikael Dahlberg.

-Det var en positiv match där vi höll nollan igen. Det stärker självförtroendet, säger Pelle Olsson med cirka två veckor kvar till den allsvenska premiären.

GIF begav sig alltså under söndagen till Grimsta IP norr om Stockholm för att – i lagets tredje match [!] den här veckan – ta sig an Superettan-laget Brommapojkarna. I lagbygget GIF hade byggherre Olsson valt ännu en spännande startelva, där kapten Bernhardsson och Olof Mård var de enda konstanta inslagen jämfört med matcherna på Cypern. I backlinjen fick David Fällman äntligen chansen att visa upp sig i matchsammanhang och på mittfältet startade Hjalmar Öhagen för andra matchen i följd. Båda dessa visade på olika sätt att man vill vara med när Allsvenskan drar igång den 2:a april. För Fällmans del avgörs hans framtid i GIF-tröjan antagligen under de närmaste dagarna.

-Fällman gjorde ett fortsatt bra intryck, även om han inte sattes på jättesvåra prov, kommenterade Olsson provspelaren från AIK.

Första halvlek var en chansfattig historia där GIF inte riktigt kom loss i sitt anfallsspel. Ett mål hann man dock med att bjuda på. Det kom i halvlekens sista minut efter att Olof Mårds frispark tagit styrning i muren och Hjalmar Öhagen tackade för fortsatt förtroende och satte dit 1-0 från sidoposition i straffområdet. Målet kom psykologiskt för Gefle IF, som stärkta kunde gå till pausvila med ett måls marginal.

Och apropå psykologiska mål kom tvåan omgående i andra halvlek. Snyggt var det också. Efter inspel från kanten nådde Johan Oremo Alexander Faltsetas med ett tillbakaspel, som ”Falex” vackert satte i nättaket. BP skapade inte särskilt mycket mot försvarsstarka Gefle. Farligast blev det efter en frispark från sidan, som GIF till slut kunde rensa undan.

Falex stod för en riktig fullträff

Andra halvlek bjöd annars på hela fem Gefle-byten, men bortalaget höll trots detta ihop spelet på ett bra sätt. GIF kunde till och med öka på ledningen i matchens slutskede, då väldige Mikael Dahlberg fastställde slutresultatet 3-0 med drygt fem minuter kvar att spela. Målet tillkom efter inlägg av Eric Larsson. Dahlberg bommade första avslutet men var desto mer lyckosam på returen. Direkt efter målet tackade formstarke Dahlberg för sig då han ersattes av Johan Svantesson. Han och resten av GIF-laget kunde därefter slutföra matchen på ett tämligen bekvämt sätt.

3-0 mot Brommapojkarna innebär tre raka matcher utan förlust och utan insläppta mål. Det bådar gott inför framtiden, där nästa drabbning sker i form av det allsvenska genrepet mot IFK Mariehamn. Lördagen den 24:e mars är det dags igen. Missa inte GIF:s fortsatta resa mot Allsvenskan 2012!

 

IF Brommapojkarna-Gefle IF 0-3 (0-1)

 

Målen: 0-1 Hjalmar Öhagen (45), 0-2 Alexander Faltsetas (47), 0-3 Mikael Dahlberg (83)

Gefle IF:s lag: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, David Fällman, Olof Mård, Sebastian Senatore – Eric Larsson, Alexander Faltsetas (Adukor 85), Zakaria Abdullai (Hansson 75), Hjalmar Öhagen (Lantto 63) – Mikael Dahlberg (Svantesson 83), Johan Oremo (Orlov 71)

 

Text: Claes Wallgren