Inför IF Brommapojkarna-Gefle IF [uppdaterad söndag]

Gefle IF är tillbaka på svensk mark efter ett lyckat träningsläger på Cypern, som matchmässigt gav en seger och en oavgjord. Lägret innebar tre mål framåt för GIF, vilket får ses som klart godkänt. Men det som gladde extra var det gedigna försvarsarbete laget visade upp och som resulterade i noll insläppta mål. Laget tränade idag lördag och redan imorgon är det dags för ny match borta mot Brommapojkarna, som slutade sexa i Superettan förra året.

-Vi är hemma igen efter ett bra läger. Vi tränade idag och spelarna ser fortsatt pigga ut. Jag hoppas att farten och tempot är med även imorgon, säger Pelle Olsson inför matchen mot BP.

Olsson fortsätter att blanda och ge i jakten på den elva som ska inleda det allsvenska seriespelet mot Malmö den 2:a april. I morgondagens startuppställning får David Fällman, som skulle ha startat mot Mjällby senast, en ny möjlighet att visa upp sig efter att oturligt insjuknat i feber. Pär Asp, som inte spelade mot Mjällby på grund av en känning i framsida lår, saknas fortfarande, vilket gör att Sebastian Senatore återigen intar vänsterbacksplatsen. Jonas Lantto inleder på bänken och i hans ställe gör Hjalmar Öhagen sin andra raka match från start. GIF:s mål vaktas av Mattias Hugosson.

Motståndarna Brommapojkarna har hittills spelat sju försäsongsmatcher, som resulterat i fyra segrar, en oavgjord och två förluster. Senast föll laget mot IK Brage med 2-1 efter att en viss Dragan Kapcevic avgjort med två mål. Matchen medförde skador på hela fyra spelare, däribland nyförvärvet från Västerås SK, Filip Tronët, och duktige mittfältaren Gabriel Petrovic. Trots detta blir det säkert en bra värdemätare för GIF, som har revansch att utkräva efter att ha blivit utslagna av just BP i Svenska Cupen förra året.

Får Oremo jubla idag?

Arena och matchstart: Grimsta IP, söndagen 18 mars kl. 14.00.

Gefle IF:s lag: Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, David Fällman, Olof Mård, Sebastian Senatore – Eric Larsson, Alexander Faltsetas, Zakaria Abdullai, Hjalmar Öhagen – Mikael Dahlberg, Johan Oremo

Senaste matcher: 3/3 IK Brage-GIF 2-0, 12/3 GIF-GIF Sundsvall 3-0, 15/3 GIF-Mjällby AIF 0-0

Fjolårets möten: 12/5 IF Brommapojkarna-GIF 3-1, Svenska Cupen, omgång 3

Tv-sändning: Ingen sändning

Radiosändning: Ingen sändning

[polldaddy poll=6049355]

 

Rättelse: Det är alltså Johan Oremo som startar tillsammans med Mikael Dahlberg på topp i matchen mot BP. Gefle IF ber om ursäkt för den felaktiga information som lades ut tidigare.

Text: Claes Wallgren