Inför Gefle IF-Mjällby AIF

Under torsdagen går Gefle IF:s träningsläger på Cypern vidare med match mot allsvenska kollegan Mjällby AIF. I GIF:s startelva bjuder Pelle Olsson på en hel del förändringar jämfört med segermatchen mot Sundsvall senast. Extra intressant är att provspelaren David Fällman från AIK delar på mittbacksbördan tillsammans med Olof Mård. Pär Asp har en känning i framsida lår och ersätts av Sebastian Senatore. Vidare går Alexander Faltsetas in centralt på mitten och på topp byts en lyckad duo ut mot en annan, då succéparet Dahlberg/Orlov ersätter firma Oremo/Svantesson. Därtill vaktar Emil Hedvall GIF-målet.

-Vi förväntar oss en tuff match mot Mjällby som har gjort bra ifrån sig under försäsongen. Glädjande är att Orlovs knäproblem inte hindrar honom från spel. David Fällman har gjort ett gott intryck på träningarna så även om han har lite tid med laget ska det bli intressant att se honom i match, rapporterar Pelle Olsson från ett blåsigt och regnigt Aiya Napa.

Motståndarna Mjällby har spelat totalt sju matcher på försäsongen varav man vunnit tre, förlorat tre och spelat en oavgjord. Laget har dock en stigande formkurva, där facit de senaste tre matcherna är ett kryss och två segrar. Noterbart i Mjällbys startelva är ett vasst anfallspar i Erton Fejzullahu och Marcus Pode (dessutom sitter Marcus Ekenberg på bänken). I backlinjen startar gamle Gefle-spelaren Anders Wikström.

Gefle IF borde komma till Mjällby-matchen fulla av självförtroende efter 3-0-segern mot Sundsvall. Efter detta väntar matcher mot Brommapojkarna borta (18/3) samt Mariehamn hemma (24/3) innan Allsvenskan drar igång den 2 april då Gefle IF möter Malmö borta.

Dahlberg från start

Arena och matchstart: Aiya Napa, Cypern, torsdagen 15 mars kl. 15.30 (14.30 lokal tid)

Gefle IF:s lag: Emil Hedvall – Daniel Bernhardsson, David Fällman, Olof Mård, Sebastian Senatore – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Alexander Faltsetas, Hjalmar Öhagen – Mikael Dahlberg, Jakob Orlov

Senaste matcher: 29/2 GIF-Västerås SK 0-1, 3/3 IK Brage-GIF 2-0, 12/3 GIF-GIF Sundsvall 3-0

Fjolårets möten: 26/5 GIF-Mjällby 0-0, 23/7 Mjällby-GIF 5-2

Tv-sändning: Ingen sändning

Radiosändning: Ingen sändning

[polldaddy poll=6040020]

Text: Claes Wallgren